Švenčių belaukiant ir laimingieji migdolai

1

Geroji žemele,
Parodyk man kelią
Į baltą, į tyrą
Kalėdų žvaigždelę.

Kai niekas nemato,
Kai niekas negirdi…
Kai angelas basas
Ateina į širdį.

Ištrauka iš Z. Gaižauskaitės eilėraščio “Kalėdų žvaigždelė”

 Iškritus pirmajam sniegui, širdį apgaubia neapsakoma palaima ir ramuma, tarsi ant tavo pečių ilsėtųsi šiltos ir geros mamos rankos. Snaigių lengvumas, sniego tyrumas, prislopinta tyla – viskas aplinkui nurimsta, laukdami didžiojo Kalėdų stebuklo. Širdies kertelėj kirba neapsakomas jaudulys, nosį kutena pažįstami ir taip pasiilgti kvapai, o akys vėjavaikiškai šypsosi, ieškodamos tokios pačios laimės ir meilės kitų akyse. Jaukių ir šiltų jums Kalėdų, linkime vieni kitiems, o šie žodžiai bei geri ketinimai birsta lyg stiklo karoliukai į kiekvieno širdis tarsi atviras kišenes. Taip paprasta būti laimingu, taip paprasta džiaugtis paprastais dalykais ir susikurti kasdien mažytę šventę!

Užveriant paskutinius šių metų puslapius, norėjosi padovanoti jums mažą kvapnią idėją, kuri gali virsta puikia dovana tiems, kuriuos mylime. Tai migdolai šokolade arba kitaip laimingieji migdolai. Kodėl laimingieji? Todėl, kad čia naudojami tik laimingi ingredientai ir dalelė šilumos jūsų rankų ir širdies.

IMG_5320

Migdolai indų medicinoje, Ajurvedoje, vadinami jaunystės šaltiniu. Mūsų kūnus jie aprūpina būtinais baltymais bei vitaminu E, drėkina odą, gerina atmintį bei smegenų darbą. Juos ypač patartina valgyti šaltuoju metų laiku, nes padeda mūsų kūnams sušilti, išvaikydami įsivyravusią vėjo (vata) energiją. O taip pat juose randama tokių mikroelementų kaip magnio, kalcio, geležies, fosforo, kalio bei mangano. Per dieną patariama suvalgyti ne daugiau 10 migdolų, mat didesnis kiekis gali sukelti virškinimo problemų.

Na, o juodas šokoladas vienas sveikiausių saldumynų, pagamintų iš kakavmedžio sėklų. Tai vienas geriausių antioksidantų šaltinių žemėje. Rinkitės ne mažesnį kaip 75 -85 proc. kakavos turintį šokoladą. Suvalgę 100 gramų juodojo šokolado gausite daugiau nei pusę rekomenduojamos dienos normos geležies, magnio bei visą dozę mangano bei vario. O taip pat šiek tiek seleno, cinko, kalio ir fosforo. Tik nepamirškite, jog visas šitas gėris atkeliauja kartu su 600 kalorijų, tad mėgaukitės su saiku:).

IMG_5346

O galiausiai šį laimingą duetą pabarstykite jūsų mėgstama druska, tai suteiks atsvarą tam nuodėmingam saldumui.

Laimingieji migdolai

Poros saujos migdolų

100 g juodojo šokolado 75-85 proc.

Šiek tiek druskos

  • Migdolus paskleiskite ant kepimo popieriaus skardoje ir dėkite į 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, truputį pavartykite.
  • Apskrudusius migdolus išimkite ir palikite vėsti.
  • Atvėsus migdolams, vandens vonelėje ištirpdykite juodąjį šokoladą.
  • Nedidelį kiekį migdolų meskite į šokolado masę ir šakutės pagalba atsargiai apvoliokite šokolade.
  • Šakutės pagalba ištraukite ir dėkite ant kepimo popieriaus džiūti ir sustingti.
  • Tą patį veiksmą kartokite ir su kitais migdolais.
  • Baigus šį procesą, apibarstykite migdolus žiupsneliu druskos.
  • Jei norite migdolais mėgautis greičiau, įdėkite juos į šaldytuvą arba tiesiog praverkite langą, taip greičiau sustings šokoladas.
  • Skanaus bei nepamirškite pavaišinti savo artimųjų!

page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *